МАГИЈА НА МЕСЕЧИНАТА

Магионичарот Стенли заминува во Франција за да разоткрие измама на две видовити жени. Кога ќе се сретнат сите заедно, Стенли ќе сфати дека работите се многу покомплицирани отколку што изгледаат......

ПРИНЦЕЗИТЕ ВО ЖИВОТ

На денот на победата во Втората светска војна, британските принцези излегуваат да прослават. Ноќта ќе биде полна со возбуда, опасност и првите романси... Режија: Џулијан Џаролд; Улоги: Сара Гадон, Бел...

УБИЈ ГО ИРЕЦОТ

Дени Грин кој е обичен работник, незадоволен од работните услови, го превзема синдикатот. Филмот е базиран на вистинита приказна и разкажува за Дени кој од работник стигнува до опасен гангстер...

ДРУГАРОТ

„Другарот“ е приказна за гневен старец, веројатно последниот првоборец на кого сеќавањата на годините поминати како висок функционер во бивша Југославија му се единствениот допир со поматената реалност, додека сè...

ТАТКО

Филмот „Татко“ ја раскажува приказната на десетгодишниот Нори и неговиот татко Гзим кои за живот заработуваат продавајќи цигари во предвоено Косово. Гзим сакајќи да избега од минатото, планира да го...

ТАКВИ СЕ ПРАВИЛАТА

Иво е 50-годишен возач на автобус, со сопруга домаќинка и син матурант Томица. Иако живее просечен и мирен живот, Иво секогаш имал многу силни принципи верувајќи дека никој нема право...

МИЗАР: ЅВЕЗДА НА НАДЕЖТА

Филмот ја раскажува приказната за почетоците на легендарниот македонски бенд „Мизар“ и трнливиот пат во кој од обичен гаражен бенд, Мизар станува еден од најважните бендови во историјата на македонската...

ЦРНИ И КРИВИ

Црни и Криви се двајца другари кои во еден момент сфаќаат дека се останати без пари и пиво. Одлучуваат да ограбат продавница употребувајќи играчки пиштоли и детски маски, но нивното...

ЖАБА

Зеко е воен ветеран со ПТСН и деновите ги поминува работејќи во мала берберница. Се наближува Бајрам и тој го кани неговиот брат Брацо и пријателот Шваба со цел да...

CASH&MARRY

Марко и Атанас се двајца пријатели на кои им треба пасош од земја на ЕУ и подготвени се да сторат се за да го добијат, вклучувајќи и да купат сопруга....